Het Dagelijks Bestaan Een eigenwijze visie op zorg voor elkaar
Sociaal Maatschappelijk Burgerinitiatief in een Veranderende Samenleving,
door Karel Overbeek Het Dagelijks Bestaan Het beschrijft de eerste 10 jaar van een sociaal maatschappelijk initiatief waarvan An en ik de initiatiefnemers en grondleggers zijn. Het was geen eenvoudige klus om vanuit zoveel betrokkenheid én met de juiste afstand te schrijven over iets wat me zo aan het hart ligt en lag.

In 2016 namen we afscheid van ons Dagelijks Bestaan. Het initiatief is nu in handen van andere bekwame mensen. In die eerste 10 jaar passeerden er honderden mensen, jong en oud, autochtoon en nieuwkomer, gezond en ziek, hoog en laag opgeleid waarbij uit hun reacties één magisch woord bleef hangen. Het woord dat voor de doorsnee Nederlander net zo gewoon als heilig is: ‘gezellig’ (een typisch Nederlands woord, nauw verwant aan het begrip ‘thuiskomen’). Over deze gezellige plek waar het goed thuiskomen is, over de Dagelijks Bestaan-feiten, de betekenissen die we er aan toekennen, het doel van het initiatief en de middelen die we inzetten om het doel te bereiken gaat dit boek vooral.

Voor wie nieuwsgierig is naar het opzetten en grootbrengen van een burgerinitiatief, de mooie en de lastige kanten van het pionieren in sociaal maatschappelijk land en de typische Dagelijks Bestaan cultuur is dit boek de moeite waard. 252 blz A5, waarvan er 90 bestaan uit sfeervolle kleurenfoto’s. Deels geschreven in het format van de reis van de held van Joseph Campbell, waarin de vraag centraal staat; hoe ziet mijn eigen reis eruit?
binnenkant boek binnenkant boek
- 252 pagina’s, A5-formaat, tekst en beeld
- prijs: € 19,50 (incl. verzendkosten)
U krijgt het thuis gestuurd door dit bedrag over te maken op
rekening nummer NL 68 TRIO 0784843856 tnv A.C.I. de Cock- Overbeek
o.v.v. naam, adres en postcode.