-Een project van ons leven-

samen eten Als pioniers hebben wij 10 jaar lang met veel plezier gebouwd en leiding gegeven aan deze organisatie. Het Dagelijks Bestaan biedt een unieke plek aan jonge mensen die zich oriŽnteren op hun toekomst of die even een schuilplek nodig hebben om pas op de plaats te maken.

Toen Het Dagelijks Bestaan groter werd deden we dat samen met medewerkers en veel vrijwilligers. Eigenwijs, met veel enthousiasme en inzet, ongeŽffende paden begaanbaar maken ... daar zijn we goed in en daar houden we van. Omdat we van initiŽren en creŽren houden, maar ook omdat we geloven dat nieuwe tijden nieuwe vormen en structuren nodig hebben. Het allermooiste is dat er op Het Dagelijks Bestaan zoveel verschillende mensen samenkomen en dat zij hier vaak weer de kracht vinden om een zinvolle plek in de samenleving in te nemen. Het is genieten als dit gebeurt. WA op bezoek

Kernwoorden hierbij: verbinden, verwonderen, gemeenschapsvorming, inspireren, bedding creŽren waar alles kan en mag gebeuren. Veel plezier ook.

Karel heeft 10 jaar Dagelijks bestaan, als een Ďway of livingí, beschreven en verbeeld in een boek dat nu in eigen beheer wordt uitgegeven. Zie 'Boek Het Dagelijks Bestaan' .

* * *

op tv In het eerste seizoen van het televisie In het eerste seizoen van het televisie programma #Helemaal het einde bouwden we met meer dan 50 vrijwilligers uit 14 verschillende landen een organisch huis. Het huis is gelegen aan de kust van Chili aan de rand van het golfsurf-dorp Pichilemu. Het heeft uitzicht op de Pacific... een droom werd werkelijkheid.
Het verhaal ervan is na te lezen in het boekje Casa Costa .

aan het werk   vrijwilligers

* * *

Als pioniers komt er een tijd om weer verder te gaan, om nieuwe gronden te ontginnen. Die tijd lijkt nu aangebroken.