18 juli 2017:

Ondertussen zijn we weer in Nederland aangekomen. Hieronder kan u lezen waarom we in de zomer van 2017 de kans aangrepen om 7 maanden naar Chili te gaan.
Wat werd het een onvergetelijk avontuur.

Waarom gaan we meedoen met #Helemaal Het Einde in Chili? (Rtl4 - Talpa productions)

Ja! Lieve Help waarom beginnen we hier eigenlijk weer aan. Eerlijk gezegd vinden wij het ook ongewis en spannend. Af en toe zegt An zelfs : “gewoon roekeloos”

We hebben een lief kind met haar gezinnetje in Chili, in Pichilemu. Ja, precies helemaal aan het eind van de wereld, precies daar waar Talpa nu ook met haar tenten is neergestreken en al zes maanden een succesvolle televisieserie draait. Bizar toch?! Hier is Lena 1 jaar oud geworden.

Het wordt nog specialer wanneer we de mogelijkheid krijgen om een tijd in het huis van één van de families uit de serie te gaan wonen. En dat precies in een periode dat wij ruimte hebben in ons leven.

En het gekste is natuurlijk dat we het overwegen en ,… (gekker zal het niet worden) ‘Ja’, zeggen.

En weet u wat :

An kan haar geluk niet op dat ze haar lieve kleinkind haar eerste stapjes zal zien zetten en dat ze haar van Jip en Janneke zal kunnen vertellen, met haar zal dolen langs het strand en dat, terwijl zij naast haar op het aanrecht zit een appeltaart kan bakken.

Daarnaast is het al lang haar diepe wens om iets meer van het Chileense volk en dat lange land te leren kennen. De ‘ziel’ iets meer te ontwaren zou je kunnen zeggen. Chili heeft namelijk al decennia lang een prominente plek in haar familiegeschiedenis.

dromen Én we gaan dat stoute verlangen van Karel in lossen. De droom om een eigen huis te bouwen . Het zal nog best wat voeten in de – Chileense – aarde hebben om daar met weinig centjes aan te beginnen. Maar we weten,…de wonderen zijn de wereld niet uit.

En nu gaan we dus. Bovenal voelen we sprankelingen en borrelen de ideeën weer.

Want we gaan gelukkig weer sámen op avontuur. En dat betekent :

Samen bouwen, samen verwonderen en verwonderd zijn, samen creëren.

En hopelijk samen met anderen. Want dat is wie we zijn, dat is waar we van houden.

dromen