Dit zijn we:

Karel en An . creatieve verbinders en vernieuwers in het sociaal maatschappelijk domein.

Sinds 2005 partners voor het leven, in een nieuw samengesteld gezin, met 3 dochters, schoonzonen en inmiddels een kleinkind. Van 2006 -2016 oprichters en grondleggers van het sociaal-maatschappelijk vernieuwings initiatief www.hetdagelijksbestaan.nl te Zutphen.

Karel In 2017 waren we deelnemer in het RTL programma #Helemaal Het Einde'. Tijdens deze periode bouwden we een organisch huis in Chili vlakbij onze oudste dochter Clara en haar gezinnetje. We deden dat zo veel mogelijk met materialen die ter plekke aanwezig waren: eucalyptushout, stro en leem. We bouwden het huis met 48 jonge mensen uit 14 verschillende landen. Wim Mourits ( Biobouw ) begeleidde de ruwbouw. Het was een fantastische en intensieve onderneming. We ontdekten er vooral weer dat we zielsgelukkig worden van het bouwen aan een gemeenschap waar jonge mensen een hoofdrol spelen en waar ruimte is voor ontwikkeling.

de jongeren

Karel: over verwondering

Ik voel het als levensopdracht om plekken (mee) vorm te geven waar de verwondering kan ontstaan. Verwondering en kunst als middel om de grootsheid en veelzijdigheid van het leven te leren bevatten. Mijn kunstenaar/ docent-achtergrond heb ik altijd in de rugzak bij me. Concreet naar (jonge) mensen toe bevraag ik hen zoals ik dat bij mij zelf doe. Ik daag ze uit om hun lot in eigen hand te nemen en daarmee vrij te maken.

Kunstenaar, leraar, cadeauvader en -opa

An: over verbinding

Ik ben helemaal in mijn element als ik mee plekken kan creren waar mensen kunnen thuiskomen bij zichzelf en bij anderen. Waar groei kan ontstaan vanuit oprechte interesse en verbondenheid. An

Als moeder, pedagoge en coach heb ik hier een mooi instrumentarium voor ontwikkeld.