Over mij

"U en ik zijn vlinders die de wereld kunnen veranderen"
E. Lázlo

We leven in een tijd die gekenmerkt wordt door oneindige mogelijkheden maar tegelijkertijd kent deze tijd ook veel chaos, verwarring en splitsing. Zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak. Ik geloof dat mensen die in contact staan met hun innerlijke stem en daar naar handelen een zegen zijn voor hun omgeving en de wereld. Want ik geloof dat je het meest dienstbaar kan zijn aan de ander met datgene wat je het meest vervult en vreugde geeft. Ik voel me gezegend dat ik rondom mij mensen heb die dit voorleven.

Door onder andere Het Talentenspel kan ik bijdragen aan deze ontdekkingsreis : Wat beweegt en bezielt jou?

Dat maakt mij zielsgelukkig.

Want als we dat met zoveel mogelijk mensen nastreven dan ontstaat “het vlindereffect”. Namelijk door kleine schommelingen en zachte trillingen kunnen we samen het verschil maken. 1 vlinder hoeft nl. maar haar vleugels te bewegen om diepgaande veranderingen teweeg te brengen. Zowel persoonlijk als maatschappelijk.

Het Talentenspel is ontwikkeld door Willem Glaudemans. Van 2016 tot 2018 volgde ik bij hem het traject tot coach en trainer. Ik begeleid er mensen mee bij hun persoonlijke ontwikkeling in leven en werk.

Ik ben moeder van 3 eigenwijze mooie dochters. We hebben 1 lief kleinkind: Lena.

Ik heb samen met mijn man Karel Overbeek stichting Het Dagelijks Bestaan opgericht en 10 jaar geleid. (2006-2016) Daar worden jonge mensen begeleid naar een betekenisvolle plek in de samenleving. www.hetdagelijksbestaan.nl

Vorig jaar bouwden we met 50 internationale jonge vrijwilligers in Chili aan de rand van de Stille Oceaan een huis van eucalyptus hout, leem en stro. Onze belevenissen waren te volgen op Helemaal Het Einde/ RTL4. Zie ook het boekje hierover.

Momenteel ben ik lid van het dagelijks bestuur van stichting Alleburen te Arnhem. Alleburen biedt jonge mensen, die daar via de reguliere weg de mogelijkheid niet toe hebben, de kans werkervaring op te doen in een grafisch bureau. www.alleburen.nl

Ik heb veel om dankbaar te zijn.